>LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006 ENGLISH POST-UTME PAST QUESTIONS. FREE(B)

>

LADOKE UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

2006 POST UME SCREENING TEST

(Question 16-25 of 25)

Choose the option opposite in meaning to the word or phrase in italics in question 16 -20

16. The university senate building is rather gigantic

(a) Roomy

(b) Small

(c) Huge

(d) Thin

17. Mama Tolu has really become quite chubby

(a) Insomnia

(b) Stubborn

(c) Thin

(d) Round

18. She deliberately killed the goat

(a) Carelessly

(b) Mercilessly

(c) Brutally

(d) Unintentional

19 . The former president of the association received a derogatory remark from the member

(a) Receive standing ovation

(b) Received public opprobrium

(c) Received encomiums

(d) Received bitter Ruth

20 . Adebomi was dismissed from dereliction of duty

(a) insubordinate

(b) Irresponsibility

(c) Laziness

(d) Negligence

In each of question 21 -24, Choose the same consonant sound as the one represented by the letter underlined.

21 . Throb

(a)Those

(b) These

(c) Thousand

(d) This

22 . Ju dg es

(a) Crush

(b) Crunchy

(c) Garage

(d) Gasp

23 . Q uay

(a) Key

(b) Queen

(c) Try

(d) Pry

24 . Uni q ue

(a) Church

(b) Arch

(c) Architect

(d) Charade

In each of question 25 below choose the option that is nearest in meaning to each of the underlined word or phrase in each sentence

25. The idea expressed by the chairman of the party is make believe

(a) The idea is good

(b) The idea is impressive

(c)The idea is well-conceived

(d) None of the above

REGISTER TO BE NOTIFIED OF THE REMAINING PAST QUESTIONS AND ANSWERS

ANSWER KEY

16. B

17. C

18. D

19. C

20. A

21. C

22. C

23. A

24. C

25. C

Leave a Reply Or A Question