>LADOKE AKINTOLA UNIVERSITY(LAUTECH) 2006 ENGLISH POST-UTME PAST QUESTIONS. FREE(A)

>LADOKE UNIVERSITY OF TECHNOLOGY
2006 POST UME SCREENING TEST
(Question 1-15 of 25)

READ THIS PASSAGE CAREFULLY
Over the years. Time series forecasting has been in existence to make timely decision in the face of uncertainty about the future. The making of forecast is an essential aspect of our life. Basically, all of the forecasting work or the premise that if we can predict that the future will be like we can modify our behaviors or the behavior of the system for better position.
ANSWER THE FOLLOWING QUESTIONS.
1. From the passage. We gather that forecasting is
(a) New science
(b) An old science
(c) An unknown science
(d) A future science
2. Forecasting become necessary because of
(a) The need to make timely decisions
(b) Its importance to our life
(c) Unpredictability of man's nature
(d) Fear of unknown
3. The expression "over the years" in the passage above is an example of
(a) Adjectival phrase
(b) Adjectival clause
(c) Noun phrase
(d) Adverbial phrase
4. According to the passage, if forecasting helps to deal with an uncertainty future, it can best be described as
(a) An intervention science
(b) A preventive science
(c) A corrective science
(d) Dialogist science
5. The under listed expression in passage is grammatically known as
(a) Noun clause
(b) Prepositional phrase
(c) Conditional clause
(d) Adjectival clause
Read the following passage and answer the question that follows
A green desire perfumed memories, a leafy longing by my under feet to this forest to a thousand wonders. A green desire for this petalled umbrella of simple stars and compound suns. Suddenly, so the sky is free high.
6. The scenario the passage above suggest
(a) A busy street
(b) An unfolding tragedy
(c) An agrarian environment
(d) A school set-up
7. The last line of the text hits at
(a) A raging storm
(b) An impending rain
(c) A very tall tree
(d) A thunderous cloud
8. The expression "petalled umbrella" in the passage means
(a) High colored canopy
(b) Dence forest foliage
(c) A kingly umbrella
(d) A nice – looking cap
9. According to the passage, the writer finds himself at the scene he described out of
(a) Curiosity
(b) Compulsion
(c) Feeling
(d) Memory
10. An appropriate title for the passage suggest
(a) Celebration
(b) Memories
(c) Forest tunes
(d) Nature's echoes
Choose the right option that best completes each of the following
11. He didn't know anything about business, so starting his own was
(a) A leap into the cloud
(b) A leap in the dark
(c) A leap into the ocean
(d) all of the above
12. I like the way he criticizes everybody. It really rattles
(a ) my back
(b) My bones
(c) My heart
(d) My cage
13. When her business crashes. She had to pick up……………and start again
(a) The fragment
(b) The losses
(c) The pieces
(d) The stones.
14. She felt really bad when she realized that she had lost her watch. It wasn't expensive but it had sentimental
(a) Value
(b) Price
(c) Cost
(d) Expense
15. I used to go to church under false………….. I never wanted to go but my mother made me.
(a) Agreement
(b) Feeling
(c) Pretences
(d) Façade
REGISTER TO BE NOTIFIED OF THE REMAINING PAST QUESTIONS AND ANSWERS
ANSWER KEY
1. B
2. D
3. C
4 . C
5.
6. C
7. C
8. B
9. D
10. D
11. C
12. B
13. C
14. A
15. C

VNTI- A PASSION FOR ACADEMIC EXCELLENCE

Leave a Reply Or A Question